Baldan Tatlı

Balın kristalleşmesi halk arasında şekerlendiğini gösterir diye bilinir, Fakat bu durum aslında bal üretiminde şeker kullanıldığını göstermez. Balın kristalleşmesi kaliteli olduğunu gösterir aksine. Bu da balın hangi bitkiden üretildiği yada üretimi yapılan yerin yüksekliğine bağlı olarak değiştiği düşüncesine iter bizi. Balı buzdolabında saklamayınız. Oda sıcaklığında güneş almayan yerde muhafaza ediniz. Bal 40 derecenin üzerinde sıcaklıkta besin değerini yitirir, bu derecenin üzerinde süt veya çaya konulan bal tatlandırıcıdan öteye geçmez. Ilık sıvılara konulabilir. Balın kaynatılması ise bütün besin değerini yitirmesine neden olur. İçinde enzimler, proteinler, asitler, vitamin ve mineraller bulunduran balın besin değerinin son derece yüksektir.