Derya Baykalın yaptığı kazak modeli yapılışı


Deryalı günlerde yayınlandıkdan sonra büyük ilgi gören bu modeli izleyiciler yapmaya başlamışlar. Hatta bitirenler bile var. İşde size bir örnek Aylin Mendas'dan geldi. Kendisine çok teşekkür ederim.

Bu da yorumu

Sihirli kazağımı beğendiyseniz fikirlerinizi bekliyorum.


Kazağı 3.5 no.şiş. 81 ilmek bir ters bir düz örün, bir karış 4 parmak kolları 55 ilmek bir karış 4 parmak boyunda sonra şişe tüzleri takıp tersleri bırakın, şişe takma işlemi bittikten sonra çekerek etehe kadar sök. Bu işlemi bütün parçalarda aynı, işlemi yap ama şişten çıkarmakarmadan sök parçalar bittikten sonra yakayı örülcek yakayı ince şişle örersen yaka kapalı olur şiş kalın olursa yaka omuzlara kadar açık olur, şişe önce öntak sonra kol tekrar arka kol yakayı örün yakayı bir sıra düz bir sıra ters örün isterseniz yakayı lastikte yapabilirsiniz, yakanın boyu isteğiniz gibi yapın eteği tığla sık iğne ya da başka şekilde yapabilirsiniz kolay gelsin başarılar.

Kazagın alt modelini merak eden arkadaslar için kazağın sonuna kadar söktüm kenarlarını tığla oya yaptım kolarda aynı yaptım ibliğine 81 inmek ön ve arka kollar 55 ilmek ten ipim noko saten yün ipliği yazlık ip şişim 3.5 yaparsnız.delik leri daha ufak ve kulanıslı oluyor ben kısa kolusunuda yaptım onuda göndereceğim merak ettikleinizi sorabilirsiniz.

Arzu Çiçek adında bir arkadaş sormuş;

"Selam ben 50 kiloyum kaç ilmekten başlamalıyım ben bir tane başladım 41 imlek kol ön ve arkayı da 51 yapmayı düşünüyorum olur mu? cevap yazarsanız sevinirim."

Aylin Mendas'ta sağolsun bu soruya cevap vermiş;

50 kılo olmanız fark etmiyor nakonun saten ipinden yaptım ip renginden midir bilmem kazaklarımın kimi kücük kimi büyük oluyor ben bitane ön örüyorum söküyorum olursa devam etsen bir kariştan biraz fazla örün uzun istersen 1 karış 4 parmak yapın kendi yaratıcılığınızı kullanın ben kısa kollusunuda yaptım sorun olursa cevaplarım arkadaşım kolay gelsin.

Kol oyuntusu yok ve yaka kısmını kol takımı nasıl olucak?

Ördügünüz parçaları şişe ön kol arka kol olarak tak sonra ister biters bidüz ör ister bisıra düz bisıra ters ör on ikisıra örersen geniş yaka olur azörersen daryaka olur bitirdikten sonra iki ucu bir araya gedirip dik yere ser ön ve arkayı üs üste koy önün bide kolun kenarlarından dikin ama hepsıni deyil bikarış bikarışta arkatarafından dik sonra ön ve arkayı birleştir yanları sonrada kolu dik bittikten sonra kazağın kenarını tığla oyala kollarıda oyala kendi yaratıcılını ortaya koy ben öyle yaptım görüceksin çok güzel olucak kolay gelsin.