Yeni Lenf Kanalı ve Göz Tansiyonu

Kanadalı araştırmacılara göre; gözde tanımı yapılmamış bir dolaşım var. Bu dolaşıda göz tansiyonunun önemli bir anahtar rolü görüyor.
Tıpta Glokom olarak bilinen göz tansiyonu; göz arkasında bulunan ve beynin görme merkezindeki sinir hücrelerinin ölmesi ile oluşan dejeneratif bir hastalık olarak tarif edilir. Uzmanlara göre; insan gözünde kan dolaşımından ayrı bir lenf dolaşım sistemi bulunuyor. Bu sistem, ekstra su, protein ve antijenler içeren lenf sıvısını, lenf kanalları aracılığıyla lenf düğümlerine ve sonra da kan dolaşımına taşıyor. Bu yeni bulgu ile glokomlu hastalar için yeni tedaviler geliştirilebilecek.

Evlilikte Kadın Mı Büyük Olmalı, Erkek Mi?

Evlilikte kadının yaşı erkekten en az 5 yaş küçükse ve herhangi biri daha önce bir evlilik yapmamışsa uzun bir birliktelik ihtimali artıyor. Yurtdışında yayınlanan bir dergide bu yaş farkının tersine döndüğü araştırılmış ve çiftlerin boşanma olasılığının en az 5 kat daha arttığı saptanmış. Yaş bir yana çiftlerin bilinçli ve eğitim görmüş olmaları, sosyal tercihleri,uyumlulukları da mutluluğu uzatan faktörler arasındadır.
Geçmişte daha önce evlilik yapmış ve her ikisi de boşanmamış olan çiftlerin,süre bazında daha uzun bir birliktelik yaşadıklarını,herhangi biri geçmişte boşanmış olan çiftlerin ise; ilişkilerinin, her ikisi de boşanmış olan çiftlere oranla daha az istikrarlı olduğunu düşünülüyor.

Tırnak Yemeyin!

Vücudumuzdaki keratinin normal seyirinden kaynaklı tırnaklarımız uzar. Fakat bu bazı insanların iştahını da açar. Özellikle ergenlik döneminde başlayan bu iştah 30 lu yaşlara kadar miras kalabilir. Tırnak yeme alışkanlığı tıp dilinde "onikofaji" olarak isimlendirilir. Tırnak yemek insan sağlığını olumsuz etkiler. İstemsiz tırnak aralarına biriken birçok bakteri direk ağız yolu ile vücuda nüfuz eder. Birçok uzman tırnak yemenin psikolojik de olabileceğini vurguluyor. Özellikle tırnakların bakımlı ve temiz olmasına dikkat edilip, eczanelerde satılan caydırıcı krem yada ilaçları kullanabilirsiniz.

Elma Faydası

Tarihten bu yana insanlar deneyimleri ile hayatlarına bir şeyler ekleyip çıkarmıştır.
Ana vatanı Orta Asya ve Kafkaslar olan, her eve rahatlıkla girebilen bir yiyecek olan elma, tarih boyunca her kültürde masada baş sırada yer almıştır. Tıpta ise elmanın önemli bir yeri vardır. Kanser,astım,kalp rahatsızlıkları gibi birçok kronik rahatsızlık için risk azaltıcı,kanser hücreleri açısından çoğalma önleyici özelliğinin yanında cilt ve hücre yenilenmesi konularında da birçok faydası bulunmaktadır. Her öğün arasında tüketilebilir.

Kardio Egzersiz

Günde en az 30 dakikanızı egzersiz yapmaya ayırarak ;
Kalp atışlarınızı hızlandırıp, kasları çalıştırır ve kalori yakmaya başlarsınız. Bu tarz kardio egzersizler ile belli bir düzen yakalarsanız 200 kaloriden fazla yakabilirsiniz.
Birçok fayda sağlayacağınız bu egzersiz ile ayrıca bacak ve kol bölgeleriniz de sıkılaşır. Uzmanlar bu tarz egzersizlerin yağ yakımında kullanabileceğiniz en etkili yöntem olduğunu söylüyor. Günde sadece 30 dakikalık kardio egzersiz.

Psikolojik Yiyecek

Hazır, yada pek çoğu dışarıdan alınmış doğal olmayan gıdalar kişiyi geçici de olsa mutsuz ediyor. Bir süre sonra depresyona sokabiliyor. Bol sebze ,meyve, balık,yoğurt tarzı beslenimler ise ruhsal açıdan tam destek. Başlangıçta hazır yiyecek yeme hissi mutlulukken sonra yorgunluk ve depresyona dönüşüyor. Yediğimiz her şey psikolojimizi etkiler hatta çoğu zaman da biz zannederiz ki psikolojimiz yediklerimizi etkiliyor. Bundan dolayı mümkün olduğunca doğal yiyecekleri tercih etmemiz bizi daha olumlu etkileyecektir.

Televizyon Uyarısı

Çocuğunuzun evde bulunduğu süre boyunca onunla mümkün olduğu kadar ilgilenmeye özen gösterin. Oyun, eğitici öğretiler, verilecek çeşitli görevler ile vakit geçirmesi daha uygun. Özellikle televizyon seyretmesi konusunda ayrı bir dikkat konusu gerekiyor.
Çocuğun televizyon seyretme süreleriyle sonraki dönemde saldırganlık eğilimlerinin ortaya çıkması arasında doğru bir orantı olduğu tespit edildi. Bu çocuklarda saldırganlıkla birlikte diğer çocuklara vurma, sürekli sinirli olma ve bağırıp çağırma da görülebiliyor.
Amerikada yapılan araştırma sonuçlarına göre 2 yaş ve altındaki çocuklara televizyon seyrettirilmemesi, daha büyüklerin ise günde en fazla iki saat seyretmeleri genel olarak kişisel gelişmelerini de olumlu etkilediği belirtildi.

Dikkatsiz Sürücü Geni

Araba kullanırken dikkatsiz davranan sürücüler aslında hayatlarında yaptıkları yada maruz kaldıkları birçok işte de bu şekilde mi davranmaktalar acaba?
Kaliforniya da bilim adamlarının yaptığı bir araştırmada gen değişiminden kaynaklı olarak dikkat azalmasının üstünde duruldu. Yani kişide Dikkatsiz Sürücü Geni bulunmakta. Fakat bu tezin kesinliği, denek olarak yeterli kişi sayısı olmadığı için hala askıda.

Kilolu Arkadaş

Kişi kendisini daha iyi hissetmek için, kendisinden daha kilolu arkadaşlar seçiyor.
Çok bencilce ama İngilterede yapılan araştırmalara göre; eğer arkadaşı kilo alıyor ise “Biraz kilo versen ya” tavsiyesinde bulunmuyor. Bu kişisel kompleksten öteye gitmiyor. Eğer kendiyle barışık bireyler barındırmaya dikkat edersek etrafımızda kendi bakış açımız da onlara ayak uydurmaya başlayabilir.

Saç Boyası Tahlili

Özel bakım gerektirmeden sadece biraz ilgi ile saçlarınızı daha çekici hale getirmeniz için; boyadığınız saç renginin gerçekten doğuştan geldiğine inandıran renkler tercih etmeniz birinci nokta.
Tercih edilen tarza göre kişilik tahminlerinde de bulunulabilir. Yapay duran bir saç için kişinin hayata bakış açısını da paralel düşünebilirsiniz. Çok belirgin ağır renkler mesela ateş kızılı, yada platin sarılar da karşı tarafın dikkatini çekmek için tercih sebebidir.
Ne tercih ederseniz edin boyayı kendiniz alıyorsanız kutunun üzerinde naturel yazısının olmasına dikkat ediniz. Röfle yaptırmışsanız solmasını engellemek için özel bir saç kremi kullanabilirsiniz.