Yüzdeki Yağ Bezelerine Bitkisel Çözüm-Yüzde Yağ Bezeleri Nasıl Geçer?

Yüzdeki Yağ Bezelerine Bitkisel Çözüm-Yüzde Yağ Bezeleri Nasıl Geçer?

Özellikle yağlı bir cilt yapısına sahip olan kişilerin yüzlerinde yağ bezeleri oluşabilmekte ve buda yüz güzelliği ile yüz estetiğini olumsuz etkilemektedir. Hİç bir kadın yüzünde dikkat çeken yağ bezeleri ile görünmek istemez. Peki bu yağ bezeleri nasıl geçer? Yağ bezeleri tedavisi için bir çok estetik operasyon seçeneği var. Ancak o konu doktorların bilebileceği bir konu olduğu için biz sizlere bitkisel çözüm yolları ile yüzdeki yağ bezeleri nasıl tedavi edilir bunu açıklayacak ve sizlere bitkisel çözüm kürü tavsiyesinde bulunacağız.

Yağ Bezelerine Bitkisel Çözüm

SEMİZOTU: Semizotu lapa haline getirilir bezelerin üzerine sarılır.

Yabani semizotu olursa daha etkili olur.

KARBONAT: 500 gr karbonat tuz su aynı nisbette konulur kaynatılıp eritilir içerisine bir bez batırılır.

Bezenin üstüne kompres yapılır aynı anda ve tahammül edilecek kadar beze yavaş yavaş ovulur.

3-5 defa tekrarlanır.

Dudak Üstü Kırışıklıkları Nasıl Geçer-Dudak Kırışıklığına Bitkisel Çözüm

Dudak Üstü Kırışıklıkları Nasıl Geçer-Dudak Kırışıklığına Bitkisel Çözüm

Dudak üstü bölgelerdeki kırışıklıklar ve kırışmalar yaşlanmanın ilk belirdiği yerler arasındadır. Özellikle kadınların ince ve hassas bir cilt yapısına sahip olması nedeniyle dudak çevresi ve üstü bölgeleri kolaylıkla kırışabilmekte ve hoş olmayan bir görünüm oluşturmaktadır. Dudak üstü kırışıklıkları nedenleri arasında sigara içmenin büyük etkisi vardır. Bu nedenle sigara içenlerin yüz ve dudak bölgesi için yüz yogası yapmalarını tavsiye ediyoruz.

Ayrıca haftada bir gün elma suyu ile tüm yüzünüze kompres yapın ve yüzünüzü yıkamadan yatın. Elma suyunu ertesi sabaha kadar cildinizde bekletin. Sabah yüzünüzü ılık su ile yıkayın.

Dudak Üzerinde Oluşan Kırışıklıkların Nedeni

Yüzümüzde oluşan kırışıklıklar yaşlanmanın ilk belirtileri olarak algılanabilir. Kırışıklıklar genel olarak vücudumuzda bulunan belirli proteinlerin ve asitlerin azalması neticesinde ortaya çıkmaktadır. vücudumuzda doğal olarak bulunan hyaluronik asit elastin ve kolojen cildimizin elastik olmasını ve kırışıklıkların oluşmasını engellemektedir. Bunlarda yaşanacak azalmalar kırışıkların önünü açmaktadır.

Peki bu kırışıklar neden özellikle üst dudak bölgesinde oluşmaktadır? Yüzümüzün belirli bölgelerinde bulunan deri diğer bölgelere oranla daha incedir. Doğal sebeplerin dışında yüzümüzle yaptığımız mimikler ve ifadeler zamanla bu kırışıklıkların oluşmasına neden olmaktadır. Bunun haricinde aşırı güneşe maruz kalma sigara kullanımı hava kirliliği çok kuru hava gibi çevresel faktörlerde dudak üstü kırışıklıkların oluşmasını hızlandırmaktadır.


Dudak Üstü Kırışıklıkları İçin Tedavi Yöntemleri


Cildin Nemlendirilmesi

Cildin periyodik olarak nemlendirilmesi üst dudak çevresinde oluşan ya da oluşacak olan kırışıklıkların azaltılması adına atılacak ilk adımlardan biridir. Güzel bir nemlendirici kullanabilir ve gün içinde yeterli miktarda su içerek bu kırışıklıkların daha az görünür olmasını sağlayabilirsiniz.

Yüz Egzersizleri

Düzenli bir şekilde belirli yüz egzersizleri yapmanın dudak üstü kırışıklıklarını azalttığı bilinmektedir. Bu hareketleri düzenli olarak yaptığınızda görünümleri silikleşecektir. Ayrıca badem yağı ve vitamin E yağı kullanmanız iyileşme sürecini hızlandıracaktır.

Cildinizi Koruyun

Herkesin bildiği gibi güneş ışığına çok fazla maruz kalmak cildimize ciddi zararlar vermektedir. Güneşlenecekseniz mutlaka yüksek koruyuculu güneş kremleri kullanın. Güneş sonrası iyi bir nemlendirici ile dudak çevrenize masaj yapın.

Dinlenin

Günde en az 7 saat uyumak cildimiz vücudumuzun geri kalanı ve ruh sağlığımız için gereklidir. Uyku size tazelik vermekle birlikte cildimizin görünümünde belirli bir iyileştirme sağlayacaktır. Aşırı stres kırışıklıkların oluşumunu hızlandırmaktadır. İyi uyku ve stres yönetimi yaşlanma belirtilerinin azalmasına yardımcı olacaktır.

Estetik Cerrahi

Dudak üstü kırışıklıları için bahsi geçen evde tedavi yöntemleri dışında günümüzde estetik operasyonlarda yapılabilmektedir. Yüz gerdirme botoks cilt dolguları peeling ve diğer estetik müdahaleler ile kırışıklıklar giderilebilmektedir.