Nasıl kilo alınır, kilo almak istiyorum

Kilo almak için çok fazla bir çabaya gerek duyulmuyormuş gibi bir algılama vardır. Ama aslında kilo alma sorunu en az kilo verebilme sorunu kadar büyük bir derttir. Nasıl kilo alınır veya kilo almak için ne yapmalıyım sorularının cevaplarını sizler için araştırdım ve aşağıda listeledim.

Kilo almak için aslında altın bir kural vardır. Kilo alma ve zayıflama olayının her ikisi de bu formüle göre sonuçlanmaktadır

Alınan kaloriler (-) Tüketilen kaloriler = Zayıflama veya şişmanlama


Bu zayıflama formülünde anlatılmak istenen şey, yediklerimizin kalori ihtiyacımızdan fazla olması durumunda kilo alamayacağımızdır. Bu ifadenin tersi de yani yediklerimiz kalori ihtiyacımızı karşılamaya yetmezse bu durumda zayıflama sürecine gireriz biçimindedir. İster zayıflamak istiyorum, isterse kilo almak istiyorum deyin, yapmanız gereken ya ihtiyaçtan daha az yada daha fazla yemektir.

Zayıflamak istiyorum meselesini linkteki yazıda ele aldım. Bizim konumuz kilo almak istiyorum olduğuna göre bizler nasıl kilo alınır sorusunun cevabını bulmaya çalışacağız. Kilo almak için öncelikle sağlıklı bir kilo alma yöntemi belirlemelisiniz. Bazı yiyecekleri kolay kilo aldıran yiyecekler veya hızlı şişmanlatan yiyecekler olarak bilmemize rağmen sağlığa faydaları konusunda aynı şeyleri söylemek pek mümkün olmamaktadır. Mühim olan karnımızı tıka basa doldurup kilo almak değil, alınan kiloların yağ olarak değil de kas biçiminde depolanmasını sağlamaktır. O nedenle proteince zengin yiyeceklerle beslenerek kilo almaya çalışmak daha akılcı bir tercih olacaktır. Yani illa ki kilo alacağım diye yağlı yiyecekler tüketmeyeceğiz. sodalı içeceklerden ve fast food tan uzak duracağız. Alınan kalorilerin vücutta depolanmasını adale biçiminde oluşturmak için kas yapıcı egzersizler ve sporla uğraşacağız. Meve ve sebzelerden azami derecede tüketeceğiz. Balık eti, kırmızı et ve tavuk etini dengeli bir biçimde tüketeceğiz.