suna dumankaya saç dökülmesi tedavisi önerileri

Saç dökülmesi sorunu, gerek hanımların herekse beylerin sıkça karşılaştığı, sosyal ve iş hayatlarında sorun olarak gördükleri bir rahatsızlıktır. Saç dökülmesinin sebepleri arasında hormon dengesizlikleri, stresli yaşam, genetik ve kalıtsal faktörler gibi değişik saç dökülmesi sebepleri olabilmektedir. Özellikle geçici saç dökülmesi sorunu yaşayan bayanlarda saç dökülmesine karşı bir kısım ev yapımı bitkisel tedavi yöntemleri sıkça kullanılmaktadır. Bunlardan belki de en etkili saç dökülmesi tedavisinin bitkisel çözümünü, ünlü herbalist ve bitkisel şifa uzmanı sayın Suna dumankaya önermektedir. Suna dumankaya tarafından formüle edilen bitkisel çözüm ile saç dökülmesine engel olunabilmektedir.

Bu saç dökülmesi ilacının ismi ise zeytin yağı ile karıştırılacak olan limon ve biberiye karışımının saç dökülmesini etkilediği bilinmektedir. Ayrıca beslenme düzenine dikkat edilerek Fındık, ceviz, yumurta, tahıl ekmeği, kara buğday, beyaz peynir, kuru üzüm gibi çinko ve potasyum açısından zengin meyveler yiyerek, saçların beslenmesini sağlayabiliriz. Saç dökülmesinde kekik yağı da zeytinyağı na alternatif olabilmektedir.

Elma sirkesi ve maranki zayıflama diyeti

Elma suyunun fermente edilmiş bir türevi olan elma sirkesi, cilt lekeleri tedavisinden tutun da mide barsak rahatsızlıklarına kadar geniş bir alan içerisinde, tedavi edici etkisiyle göze çarpmaktadır. ELma sirkesinin asıl önemli etkisi ise zayıflama ve incelme tedavilerinde yağ yakıcı termojenik bir takım önemli maddeleri ve enzimleri ihtiva etmesinden kaynaklanmaktadır. Elma sirkesinin hiçbir işlemden geçirilmeden tamamen doğal elma suyundan elde edilmesi durumunda, hem içerisindeki faydalı besin vitamin, mineral ve enzimlerin harap olmasını önleyeceksiniz hem de elma sirkesinin zayıflatıcı etkisinden azami derecede faydalanmış olacaksınız. SOn dönemde Ahmet Maranki gibi birçok önemli şahsiyet, elma sirkesini sanki yeni keşfedilmiş bir iksirli maddeymiş gibi halka sunmaktadır. Oysa elma sirkesi bilim adamlarınca yıllardır faydaları anlatılmakta ve yorumları ile bizlere tavsiye edilmektedir.

Oysa elma sirkesinin şifalı etkileri asırlardan beri atalarımız tarafından tecrübe edilmiş olan ve bilinen bir gerçektir. Elma sirkesi hazırlarken dikkat edeceğiniz diğer bir önemli nokta ise elma sirkesinin içerisine şeker ve katkı maddeleri koymamanızdır. Bu tür katkı maddeleri, elma sirkesinin zayıflama yağ yakma ve incelme üzerindeki faydalarını azaltmaktadır. ELma suyunu neredne bulabilirim veya temin ederim diye soranlara ise her türlü market ve süpermarkette elma sirkesini kolaylıkla bulabilme imknınızın olduğunu hatırlatırız. Ancak dediğimiz gibi elma sirkesinin zayıflama üzerindeki veya cilt lekelerini iyileştirici giderici etkisinin tam olarak ortaya çıkması için ev yapımı elma sirkesini kullanmanız önerilir. Bitkisel bir çözüm olarak elma sirkesinin her mutfağın dolabında yer almasını şiddetle öneriyoruz.