Bel Ağrısı ve Yatağınız



Uzmanlara göre, her çeşit yatağın, gece süresince uzun zaman yatma sonucu omurgayı zorlaması ile seçmeniz gereken yatağın omurga şeklini çok etkilemeyecek türden, sert yataklar olduğu belirtiliyor.

Türkiye Romatizma Araştırma ve Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Ataman, günün en çok kısmını yatarak pozisyonda geçirdiğimizi belirterek, bu sürenin iyi dinlenmiş, kasları gevşemiş, rahat bir uyku almış olan bedenin ertesi güne hazır olabilmesi için gerekli olduğunu söyledi. İnsanların vücut yapısına uygun bir yatak tercih etmesinin bel, boyun ve sırt ağrılarının giderilebilmesinde çok önemli olduğunu belirten Ataman, ''İyi bir yatak, vücudun gömülmesini engelleyecek kadar sert, vücut hatlarını koruyacak kadar rahat olmalıdır'' dedi.

Omurga sağlığının korunabilmesi için yatakta, omurga ve disklerin üzerine en az yükün bindiği pozisyonda yatılması, yatağın konforunun buna uygun olması gerekiyor. Esnek ve fazla yumuşak yataklar ideal omurga pozisyonu almamıza pek yardımcı olmadığından, ilk izlenimden ziyade uzun vadede sağlıklı yataklar tercih edilmelidir.