El Temizliğine Dikkat!

Çocukken en çok duyduğumuz uyarılardan biri de “Elini Ağzından Çek” tir eminim. O çocuklukta kaldı deyip elimizi ağzımızla yada yüzümüzün herhangi biyeri ile okadar çok ilişkilendiriyoruz ki. Mesela; Pazardan aldığımız meyveleri yıkamadan yemiyoruz. Yada yere düşen bir yiyeceği yıkamadan yemiyoruz. Fakat ellerimizi sürekli yıkama fırsatımız olmuyor. Umumi yerlerde gün boyunca çok bulunuyoruz. Ve beklide milyonlarca insanın dokunduğu yerlere bir de biz dokunuyoruz. Tamam bağışıklığımız buna dayanmaya çalışıyor ama nereye kadar?
İlk başta marketten alığınız her şeyi temizleyerek dolabınıza yerleştirin. Özellikle kutu içecekleri kutusundan içmeden önce mutlaka silin. Yada bardakta tüketin. Belli aralıklarla evinizin dış kapısını açıp kapatırken tuttuğunuz yerleri temizleyin. Çağımız hastalıkları artık bu kadar kolay yollardan yayılıyor. Küçük ufacık önlemler almamız artık şart.

Mobilyanızdaki kurumuş mum lekesi temizliği üzerine

Mobilyanızın üstüne bulaşmış olan mumu katı ve sert hale getirmelisiniz. Bunun için üzerine buz koyun. Plastik yada sert bir kart (mesela eski bir kredi kartı), kör bir bıçak veya bir cetvel ile aşındırma çizme yapmadan mumun üstünden yavaşça kazımaya çalışın. Özellikle ahşap, kolay çizilebilen ağaçlardan yapılmış mobilyalarda biraz mum kalabilir. Hafif nemli yumuşak bir bez ile üzerini tekrar silin.

Diş Fırçalama Oranı Artıyor !

Türkiyede diş fırçalama oranı günden güne artıyor. Diş macunu firması bir araştırma yapmış, yüzde 70 ten fazla kişi günde enaz 1 kere dişerini fırçalamaktaymış. Yüzde 10 luk kısım da hiç fırçalamıyor. 20-30 yaş arasındaki çalışan, bakımlı eğitimli kadınlar erkeklerden daha çok diş bakımına özen gösteriyor. 20-45 yaş arası her 5 kişiden birinde de diş hassasiyetinden kaynaklı sorun bulunuyor ve büyük bir çoğunluğu ise tedavi ile ilgili hiçbir girişimde bile bulunmamış.
Kişiler öncelikle genel diş sağlığını koruma amaçlı dişleri fırçalamakta, daha sonra beyazlatmak,ağız kokusunu önlemek yada bakteri oluşumunu engellemek geliyor.

Göbek Bağlatmayan İçecekler

Çok uzak ülkelerde yada tropik yerlerde yetişen şeylerden üretilen içecekler değil, günlük hayatımızda sürekli elimizin altında olan içeceklerden bahsediyoruz.

Mesela su; vazgeçilmezimiz, hayat kaynağımız. Günde enaz 2 lt su tüketimi ile yavaş yavaş ön taraftaki çıkıntılarımızın eksildiğini görebilirz.

Mesela kahve; içeriğinde birçok fayda sağlayan bileşim var. Kahve neredeyse kalori içermiyor fakat şekerle birleşince çok sağlamlaşabiliyor vücudumuzdaki yeri. Özellikle de aromalı kahvelerden mümkün olduğunca uzak durulmalı.

Mesela çay; Çaysız bir güne başlanabilir mi, yada kahvaltı çaysız olur mu, bağımlısı okadar çoktur ki, tüketimi sudan hemen sonra gelen çaydır. Çay antioksidandır birçok kanser tedavisinde kullanılabilir, şekersiz tüketimde kalorisi de o kadar az ki.

folik asit ve YENİ 'ler

Folik asit hamile iken anne adaylarına önem ve öncelikle önerilen bir etken iken, şimdi şimdi cilt bakımı ve yeni hücreler için de öneriliyor.
Folik asit bir vitamin türüdür. O vitamin de B vitaminidir. Eksikliğinde anemik durumlar görülebilir. Bebekler içinse sinir sistemi,omurilik,omurga gelişimi açısından zaten 1. sırada gelmekte. Hamilelik dönemi için önerilen bu vitaminin cilt ve hücre yenilenmesi için de önerilmesi Almanya da düzenlenen bir sempozyumda açıklandı. Birçok dermatoloğa göre Hücre yapısını oluşturan DNA sentezinde sarmal yapının kopyalanması sırasındaki protein oluşumu için önemli bir etken olan folik asit, Yeni’ ler açısından kilit bir noktada.
Hamilelik döneminde anne adaylarına önemle tavsiye edilen folik asidin faydası şimdilerde cilt güzelliği ve hücre yenilenmesi konusunda da keşfedildi. Güzel olan nokta folik asidi doğal yoldan almak da mümkün.

Bebeğinizi Emzirirken Dikkat Edilecek Hususlar

Ne mutludur anne olmak. Bebeğinizi ilk kucağınızda aldığınızda ilk önce emzirin. Emzirin ki kokunuzu tanısın, sizi benimsesin.
Emzirme işlemine başlamadan göğüs ucunun iki parmakla öne doğru çekilmesi ve göğsün kahverengi kısmının bebeğin tam olarak ağzında olması gerekiyor. Göğüs ucu çok sert olmamalı, sert ise yumuşatmak lazım ki bebek daha kolay emsin. Emerken bebeğin başı göğüs seviyesinde olmalı. Kolunun biri annenin sırtında diğeri ise annenin teninde, hatta göğsünde olması gerekiyor.
Annede süt geldiğinde göğüslerdeki genişleyen kanallarda süt birikir. Sonrasında tıkanma, ateş, iltihaplanma yapar. Bunu önlemek için süt gelirken masaj yapılırsa yani yukarıdan aşağıya sütün gelişi desteklenirse, düğüm hissedilen noktaları ovalanarak aşağı doğru indirilirse bu problem çözülebilir.

Daha Dik ve Dolgun Göğüsler

Herhangi bir nedenden kaynaklı akciğer hastalıkları, kontrolsüz kilo, obezite ve şekere bağımlı hastalıklar sonucu göğüslerde sarkma meydana gelebilir. Pek çok kadın bu konudan müzdaripitr. Yurt dışından gelen biçok krem göğüs sarkmalarını yok edebiliyor. Düzenli olarak kullanıldığında göğüs büyüten, dikleştiren, sıkılaştıran ve sarkmalara engel olduğu iddiasında olan kremleri, her bir göğüs üzerinde dairesel hareketlerle 3-5 dakikalık masaj uygulaması suretiyle kullanmanız gerekiyor. Tamamen bitkisel olan bu kremlerin hiçbir yan etkisinin bulunmadığı iddası da cabası.

Pantolon alırken;

Pantolon çok güzel bir kesim olabilir fakat sizin vücudunuza uygun olmayabilir. Denediğiniz pantolon üzerinizdeyken bir de oturarak duruşuna bakın, bir püf nokta isterseniz önü düz olan pantolonlar daha ince, manşetsiz pantolonlar bacak boyunu daha uzun gösterir.
Bel kısmı en az 2 parmak genişler olmalı.
Kalın kumaş her zaman dökümlü durur. Üzerinize çok yapışan bir model tercih ettiğinizde bakış açınızı biraz daha değiştirin derim. Lateks yani esneyebilen kumaşlar ise olduğundan daha genişleyebilirliğinden dolayı biraz daha üstünüzü saran modelleri tercih edin.

Polen ve Astım bağlantısında DİKKAT noktaları

Pencereler kapalı konumda tutulmalıdır. Gün içinde mutlaka havalandırmanız gerekiyorsa polenler daha çok sabah 05.00 -10.00 arasında yayıldıklarından ev öğleden sonra havalandırılmalıdır.

Alerjiniz varsa mümkün olduğunca sokağa çıkmayın. Polen maskesi varsa kullanmalıdır.
Polen mevsiminde açık havada spor yapılmaması daha uygun

Dışarı çıkarken gözlerin yanını da örten güneş gözlüklerinin faydası olabilir.
Eve gelindiğinde üzerinizdeki giysiler değiştirilerek yıkanmalı, hatta alerjisi olan kişi de detaylı bir banyo yapmalıdır.
Mevcut yerlerinizdeki klimaların polen filtreleri sık sık değiştirilmelidir.
Ev içi hava temizleyiciler eve giren polenlerin ortadan kaldırılmasında faydalı olabilir.
Özellikle tozlu,sigara dumanlı yerlerden uzak durulması bu rahatsızlığın tetiklenmesini azaltacaktır.

Köri Bilmecesi Çözüldü mü?

Baharatlar her derde deva der eskiler. Her yeni gün yeni bitanesi günışığına çıkıyor. Mesela Amerika da Cork Kanser Araştırma Merkezi bilimcileri, KURKİMİN denen, köri baharatının yapımında kullanılan etken maddenin laboratuvar ortamında yemek borusu kanseri hücrelerini öldürdüğünü saptadı. Kanser uzmanları, KURKİMİN in kanser hücrelerini 24 saatte öldürmeye başladığını gördü.

KURKİMİN aslında zerdaçalda (hint safranı) bulunur. Bu maddede bulunan doğal kimyasalların özafagus (yemek borusu) kanserinde yeni tedaviler için kullanılması olanağı sağlayacağı düşünülüyor.